Секирово стигна до равенство 1:1 при гостуването на Димитровград. Мачът бе от 10 кръг в ЮИ Трета лига. С оглед на развитието на резултата гостите могат да съжаляват, но ако се има в предвид, че домакините доминираха и с 10 човека на терена, то равенството все пак е успех.
Още в 20 минута Иван Гендов се измъкна зад защитата на домакините и бе фаулиран, след което димитровградчани останаха с човек по-малко, заради червен картон. Въпреки това домакините играха добре и създадоха ситуации, в които вратарят на Секирово Йордан Костадинов се намесваше перфектно.
През втората част нещата не се промениха особено, но все пак гостите бяха малко по-активни и благодарение на вратаря на домакините резултатът оставаше непроменен. В 85-та минута играч на Димитровград игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която беше реализирана от Илиян Йорданов. Домакините се вдигнаха на финален щурм и след лоша ориентация на защитата на гостите се стигна до изравнителното попадение. В 92-та минута Мартин Стоянов центрира, Андреан Стоянов свали топката за Дамян Чаушев, който насочи топката в десния ъгъл на гостите за 1:1.
Двама от основните футболисти на Секирово не взеха участие в този мач – Петър Райков и Запрян Запрянов.
От щаба на гостите благодариха на вярната си публика: “Публиката ни беше по-многобройна от тази на домакините, а това говори много”.
Домакините пък изразиха явно възмущение от съдийството на главния съдия Тодор Тодоров. Според тях червен картон на Вълчан Чанев е бил пресилен. “В средата на първото полувреме главният съдия Тодор Тодоров пропусна да изгони левият краен защитник на гостите Ириней Айлов, който въпреки жълтия картон който имаше, препъна цинично в гръб Стоян Вергиев. Протестите на нашият отбор не бяха уважени, а играчът на гостите беше сменен веднага след ситуацията, като при напускането на терена, изрита топката на тъчлинията.”