Локомотив София продължава да прави значителни подобрения под ръководството на новия собственик Веселин Стоянов. Особен фокус се поставя върху детско-юношеската школа (ДЮШ) на клуба. Главният мениджър на академията, Ратко Достанич, активно работи с екипа си за подобряване на условията и методиките за обучение. Планира се увеличаване на броя на треньорите, тъй като нараства броят на децата, които тренират в клуба. Възстановените игрища в Требич също предоставят повече възможности за провеждане на тренировките.

Клубът е придобил и специална VEO камера за заснемане и анализ на мачовете на детско-юношеските отбори, което ще улесни процесите на обучение и развитие на младите таланти. Увеличено е вниманието и към възстановителните процедури за играчите в академията.

В първия отбор Антон Велков поема треньорския пост, заменяйки Иван Колев след равенството с Хебър. Локомотив София се подготвя за предстоящия мач срещу Спартак Варна, а по време на паузата за националните отбори ще се изиграе приятелска среща срещу Септември София на 12 октомври.