Елитният отбор на Лудогорец U17 се наложи с 3:1 над Фратрия (Бенковски). Момчетата от Разград пътуваха за срещата от VIII шампионатен кръг.

Началото беше повече от перфектно за момчетата на треньора Ивайло Станчев, които поведоха с 1:0 след страхотен ножичен удар на Стефан Стефанов. След като домакините поведоха в резултата обаче играчите на Росен Маринов отвърнаха с бърза и адекватна реакция и закономерно изравниха в 22-рата минута. Точен за 1:1 бе Ивайло Тодоров, който наниза топката в мрежата на Фратрия с глава. Голът падна след центриране на Илиян Гатински. Само 7 минути по-късно Максим Минков удвои резултата, с което разградчани обърнаха мача в своя полза. Асистенцията за точното попадение бе дело на Никлай Николов. Отново Максим Минков бе точен в 44-тата минута за 3:1, с което оформи и крайният победен резултат. Асистенцията този път бе на Деян Осман. 

Всички голове в срещата бяха отбелязани през първото полувреме, като пред юношите на Лудогорец се разкриха още ситуации, с които можеха да увеличат головата разлика. До края на редовните 90 минути те съумяха да запазят водачеството и доминацията си в играта, както и контрола над събитията на терена.

Треньорският щаб сме доволни от постигната победа и спечелените три точки. Имаме забележки към някои моменти от играта, в които не бяхме на нужното ниво. Продължаваме да се готвим за следващиия мач, коментира наставникът на Лудогорец U17 Росен Маринов.

В предстоящия IX шампионатен кръг неговите футболисти ще приемат на свой терен опонентите от столичния тим Славия. Мачът е насрочен за идната неделя.