Номер 6 в световната ранглиста Коко Гоф (САЩ) спечели титлата на силния турнир по тенис от сериите WTA 1000 в китайската столица Пекин с награден фонд от почти 9 милиона долара.

На финала четвъртата поставена Гоф победи полуфиналистката от Откритото първенство на САЩ Каролина Мухова (Чехия) с 6:1, 6:3 за 76 минути.

Американката доминираше изцяло в първия сет, а във втория преодоля пасив от 0:2, спечели шест от следващите седем гейма и взе трофея.

Коко Гoф стана най-младата шампионка в Пекин от 14 години насам. 20-годишната тенисистка е втората победителка от САЩ в надпреварата след титлите на Серина Уилямс през 2004 и 2013 година.

capping off a great tournament with a trophy twirl 💃🏆@CocoGauff | #ChinaOpen pic.twitter.com/XC95WKSTEf

— wta (@WTA) October 6, 2024

"Искам да те поздравя, Каролина, страхотно е да те видя отново на корта", каза Гоф за своята съперничка Мухова, която беше доста време извън тениса, след като получи контузия на китката на Откритото първенство на САЩ през 2023 година.

"Мисля, че си невероятна тенисистка и заслужаваш всичко. Надявам се да играеш още много финали", добави америкнаката.

Това е втора титла за Гоф за сезона и осма в нейната кариера. Тя започна 2024-а с успешна защита на трофея си в Оукланд. Пекин е нейната втора титла от WTA 1000, след като спечели първата миналото лято в Синсинати.

На двойки шампионки станаха петите в схемата Сара Ерани и Джазмин Паолини (Италия), които победиха Хао-Чин Чан (Тайван) и Вероника Кудерметова (Русия) с 6:4, 6:4.

Следвай ни: