Старши треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев говори след равенството с Хебър (1:1) на "Лаута". Наставникът сподели, че е доволен от всяка точка, която отборът му печели.

"Доволен съм от желанието на абсолютно всички. За разлика от предходните мачове, днес се борихме за всяка топка. Оттук нататък всеки мач, в който успеем да спечелим точки, ще бъде позитивен за нашия отбор. Трябва да гледаме посока, в която да вадим позитиви от всяка среща.

Важно е, че върнахме гола бързо. В противен случай щяхме да изпитаме повече затруднения. За мен треньорската рокада в Хебър е изненадваща, защото Веско си вършеше работата много добре. Отборът печелеше точки в последните мачове, но това нещо не ни касае. В трети пореден мач играем срещу отбор, който сменя треньора си. Налага ни се да разгадаваме новите замисли на новите треньори. До този момент сме гъвкави и успяваме да се противопоставим.

Всяка една точка я приемаме позитивно. Трябва да гледаме смирени онова, което ни предстои, а не онова, което е минало. Всеки един мач трябва да се борим и да показваме игра, която да ни радва. Паузата ще ни дойде идеално. Имаме контузени футболисти, ще пробваме в контролните срещи нови неща. След това ни предстоят мачове срещу доста сериозни отбори и ще подходим за всеки един от тях индивидуално.

Не само, че е възможно, а и ще се завърнем на нашия стадион след паузата. Надявам се цялата българска общественост да оцени труда на нашето ръководство за това какво направи в толкова кратък срок. Виждаме, че повечето терени в България не отговарят на никакви стандарти и това пречи на качеството на футболната игра. Като треньор имам изисквания към футболистите и един добър терен ще ни даде възможност да покажем качествата си.

Най-важната оценка е хората в града да видят, че отборът е нещо, което те искат. Радвам се, че феновете ни подкрепиха, тяхната подкрепа е важна за нас", каза Янев.

Следвай ни: