Иван Станев застана отново на треньорския пост на Нефтохимик 2010 (Бургас) броени дни преди предстоящото начало на сезона за тима, което ще бъде дадено с европейски мач – първия 1/32-финал от турнира "Чалъндж къп" с Кифисия (Гърция) на 9 октомври от 19,00 часа в „Арена Бургас“. Ето какво сподели символът на клуба пред официалния сайт на нефтохимиците:

- Какво искаш да предадеш на привържениците на ВК Нефтохимик 2010 преди стартa на новия сезон?

- С наближаването на новия сезон желая да изразя благодарността си за тяхната постоянна подкрепа. Те са нашата вдъхновяваща сила и тяхната енергия на трибуните винаги ни подтиква да се представяме на най-високо ниво на игрището.

- Разбират ли новите играчи какви са очакванията на бургаските фенове?

- Без съмнение те са наясно с високите очаквания на феновете в Бургас. Нашите привържениците са известни със своята страст и подкрепа, което може да бъде както вдъхновяващо, така и предизвикателство за състезателите.

- Какво ще направите вие – треньори и играчи, за да превърнете мача с Кифисия на 9 октомври в празник за Бургас?

- Остават 3 дни до нашия първи официален мач. Ще направим всичко възможно, за да се подготвим максимално добре и да зарадваме нашите верни привърженици. Нашата цел е не само да спечелим мача, но и да сътворим незабравимо изживяване за всички запалянковци в „Арена Бургас“.

- За първи път ще играете в „Арена Бургас“ – какво трябва да знаят играчите, когато излязат там другата седмица за европейското си предизвикателство?

- За първи път в "Арена Бургас" ще се играе волейбол. Може би наличието на само две тренировки преди мача в това невероятно съоръжение ще създаде някои трудности, но сме длъжни бързо да се адаптираме. Ние сме домакини и очакваме да получим подкрепа от трибуните през целия мач.

- Променил ли се е Аксел Трухчев през годината извън Бургас и какво влияние оказа капитанската лента?

- Аксел определено е напреднал като играч и личност през последната година. Опитът му в чужбина, а и по-специално в гръцкия волейбол с ПАОК, му е дал нови виждания и умения, които сега внася в нашия отбор. Капитанската лента със сигурност го прави по-отговорен и водещ, което влияе благоприятно на целия отбор.

- Как могат феновете на отбора да помогнат на момчетата в този момент, когато сезонът започва, за да можете накрая заедно да се радвате на трофеи?

- Търпение, разбиране и позитивна енергия. Търпението и разбирането от страна на феновете са важни, за да се предостави време на отбора да се сработи и да покаже най-доброто от себе си. Очакваме ги в залата, за да изживеем забележителни моменти заедно и да отпразнуваме победите. Нека заедно направим този сезон успешен и изпълнен с радост и гордост за всички нас!

Следвай ни: