Филмът "История на бъдещето", посветен на оживялата мечта на волейболния „Левски“, вече може да бъде гледан от всички - онлайн в официалния YouTube канал на клуба.

Премиерата дойде в много емоционален момент - след спечелването на шампионската титла на България при мъжете, отново, след 15 години, и заслужените бронзови медали при жените от възстановения отбор на "сините" при дамите.

В началото на обявения от клуба „СуперОктомври“ и непосредствено преди началото на новия сезон от клуба съобщиха и новината, че вече всички ще имат възможност да се насладят на „История на бъдещето“. Филмът на продуцента Иван Петров е разказ за партньорство между група ентусиасти, които са решили да покажат как през общата си любов към волейбола могат да изградят нещо наистина значимо в европейски и световен мащаб. През 2016 г. се преплитат пътищата на легендарния български волейболист Владимир Николов с тези на Атанас Гаров и Давид Давидов, за да поставят началото на успешно партньорство – най-новата история на волейболен клуб Левски.

„История на бъдещето“ е документален филм за този път, подчинен на философията, изповядвана от тримата ентусиасти. Личностното развитие на младите хора е възприето като цялостен процес, в който се инвестира целенасочено.

Клубът се стреми да изгражда не просто атлети, които са физически подготвени, а психически и емоционално устойчиви, мислещи хора - личности, които да функционират адекватно, както в професионалния волейбол, ако изберат да се занимават с него, така и като активни граждани във всяка сфера на обществения живот, в която ще се развиват след спорта.

Филмът насочва вниманието към връзката между спорта и образованието и разказва за инициативите, които ВК „Левски“ развива – от срещи с големи български шампиони през разнообразните обучения, целящи да обогатят мирогледа на момчетата и момичетата от школата, до изграждане на връзки с елитни университети в САЩ и с водещи професионални волейболни клубове в Европа. Мнозина вече се вдъхновиха от филма и станаха съмишленици на „Левски“ чрез дарителската кампания за подпомагане мисията на клуба. Ако и на вас ви харесва начинът на развитие на историята в името на бъдещето, може да откриете пълната информация тук: https://levskivc.bg/bg/landing-page/samishlenitsi и да станете част от голямото семейство на волейболния „Левски“.

Следвай ни: