Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов даде интервю, в което засегна някои от най-актуалните теми в родния футбол. Той коментира ситуацията в БФС, националния отбор, стадион “Васил Левски” и съдийството в родното първенство.

"БФС беше във война три години - изобщо българският футбол. Клубове, фенове... Това никога повече не бива да се случва, защото разединява България. Желащите да бъдат президенти на съюза не си даваха сметка какви вреди носеше разделението на българския футбол. Това заяви президентът на БФС Георги Иванов в "На фокус".

"Всички ние трябва да работим в името на футбола, отдадени сме да постигнем целите си, но знаем, че пътят е по-важен. Клубовете да разберат, че всички вече са еднакви - част от нашето семейство. От шест месеца обстановката е променена. На мач се ходи като на празник", посочи той.

"7-8 футболисти в топ 5 първенствата в Европа, за да бъдем равностойни. Илиан Илиев беше назначен от Борислав Михайлов, заедно сме избирали треньора. Той познава обстановката и футболистите. С Черно море беше фактор в първенството без да разполага с големи средства. Илиев направи колектив - всеки да се бие за другия. Имаме пълна подкрепа от УЕФА, Чеферин дори ще присъства на 100-годишнината на БФС”, заяви Иванов.

Относно проблемите със стадион "Васил Левски" той увери, че когато се състави редовно правителство, ще бъде инициирана среща с него. "Ще видим дали ще може да съдействат, така че да имаме национален стадион. Обидно е да няма инфраструктура, която да може да приема мачовете. ''Васил Левски" беше затворен за концерти и ремонти. Където има инфраструктура, националният отбор може да обикаля по градовете за домакинските си мачове. За квалификациите за Световно е възможно да се върнем в София.

Искам да изчистя всички съмнителни съдии, които не притежават качествата за тази професия. Ако свириш както трябва, няма да има недоволство. Безпристрастни и незабележими - такива трябва да са реферите. 2 млн. на година даваме за тях, достатъчно много инвестираме, затова имаме претенции към тях", отбеляза президентът.

Следвай ни: