Отборите на Монца и Рома завършиха наравно 1:1 на „Ю-Пауър Стейдиъм“ в среща от седмия кръг на Серия "А". Така брианцолите останаха единственият тим без победа в италианския елит през този сезон, а „вълците“ отново останаха непобедени от този съперник в първенството.

Гостите можеха да поведат още в 15-ата минута, когато Ману Коне нацели греда с далечния си шут по земя, а Артьом Довбик се разписа от добавка с мощен удар, но беше маркирана засада на нападателя. Все пак украинеца наистина отбеляза гол, като това стана в 61-вата минута, когато Довбик се пребори с Армандо Ицо за топката, след което се разходи с нея в наказателното поле и в крайна сметка я прати в противниковата мрежа с диагонален удар по земя. Домакините обаче стигнаха до равенството в 70-ата минута, когато Миле Свилар пресече остър пас на Андреа Карбони, но резервата Дани Мота беше точен с добавка отблизо.

⏱️ FT | The points are shared. #ASRoma | #MonzaRoma pic.twitter.com/Q6gQ3EuvmZ

— AS Roma English (@ASRomaEN) October 6, 2024

След това реми Рома се намира на 10-ата позиция в класирането с актив от 10 точки, а със своите 4 пункта Монца е на предпоследното 19-о място.

Следвай ни: