Брайтън успя да осъществи обрат от 0:2 до 3:2 в домакинството си на Тотнъм. “Чайките” губеха с два гола на почивката, но стигнаха до първи успех от пет мача в първенството. Това сложи край на серията на лондончани от пет поредни победи във всички турнири.

Отборът на Анге Постекоглу изигра отлично първо полувреме. Бренън Джонсън откри резултата в 23-ата минута, като се разписа в шести пореден мач. Той бе изведен отлично от Доминик Соланке. Джеймс Мадисън удвои аванса на гостите с удар от дистация, при която вратарят на Брайтън Барт Фербрюген можеше да се намеси по-добре.

THIS IS BRIGHTON pic.twitter.com/8dZiCCcvQd

— Talk Seagulls (@TalkSeagulls) October 6, 2024

Брайтън обаче излезе преобразен за второто полувреме. За обрата помогна и ранния гол, тъй като Минтех намали три минути след подновяването на играта. Той се възползва от това, че Удоджи не успя да изчисти топката след центриране на Митома. Японецът бе замесен и в следващия гол. Той намери Жоржиньо Рютер, който си създаде пространство за удар и преодоля Викарио. Рютер имаше огромен принос за победното попадение. Той първо мина покрай трима защитници на съперника, а след това догони излизаща в аут топка и успя да я центрира към Дани Уелбек, за когото остана да я насочи с глава към вратата.

Постегоклу определи резултата като “най-неприятната загуба” откакто е в клуба. Той имаше защо да е разочарован, тъй като “шпорите” пропуснаха някои възможности през първото полувреме и можеше да водят с по-голям резултат на почивката. Тяхно попадение още в началото бе отменено поради тънка засада.

Следвай ни: