Филип Кръстев беше титуляр за Цволе при равенството като гост на Хееренвеен от 8-ия кръг на Ередивизи. Българският национал остана на терена до 68-ата минута, а отборът му се пребори за важна точка срещу пряк конкурент в долната половина на таблицата и се задържа над зоната на изпадащите.

Дейв Йоханес Андреас ван ден Берг даде преднина на Цволе още в 3-ата минута, но домакините бързо изравниха с попадение на Димитрис Ралис.

Пламен Андреев беше в групата на Фейенорд за мача с Твенте, но остана на пейката и продължава да чака своя дебют за гранда от Ротердам. Тимът на Бриан Приске се наложи с 2:1 и вече е на 6-о място във временното подреждане.

Головете за Фейенорд отбелязаха Аясе Уеда в 28-ата минута и Ин-Бом Хуанг в 43-ата. Гостите от Еншеде успяха само да намалят чрез Сем Стайн в 79-ата минута.

Аякс нямаше проблеми с новака Грьонинген и спечели с 3:1. Точни за домакините бяха Дейви Клаасен, Ваут Вегхорст и Чуба Акпом, а Бранко ван ден Боомен пропусна дузпа при 1:1 преди почивката. Гола за Грьонинген отбеляза Йорг Схройдерс.

В класирането Аякс е 5-и с 13 точки и по-добра голова разлика от Фейенорд и Го Ахед Ийгълс. Лидер е шампионът ПСВ Айндховен с пълен актив от 24 точки.

Следвай ни: