Наставникът на Барселона Ханзи Флик изпадна във възторг от победата с 3:0 при гостуването на Алавес. Германският специалист засипа с похвали своя тим, като не пропусна да отличи и голмайстора Роберт Левандовски, който се отчете с хеттрик още през първото полувреме.

„Фантастично е, че водехме с толкова още на почивката. Другата добра новина е, че записахме суха мрежа. Оценявам много това, което направи отбора през първото полувреме. Преди почивката не допуснахме грешки и не позволихме на Алавес да покаже своята игра. Това беше ключово за победата. Казахме на отбора, че е много важно да не правим грешки и да не повтаряме мача с Осасуна. Основата на успеха беше представянето през първата част. Всички помагаха на Левандовски и търсеха пасове с него. Той е същият играч, когото познавах в Мюнхен. Това е единствената му версия, която знам, като той е най-добрият в наказателното поле. Винаги е готов да бележи.

Can we talk about Lewandowski's level this season?

Flick: "I think we should praise everyone in the group. They're all helping him. He's in good form and I'm happy to see that. I'm happy for the 3 points and happy with Lewy's performance." pic.twitter.com/952ueOSejo

— Barça Universal (@BarcaUniversal) October 6, 2024

Второто полувреме беше по-тежко, но победата е заслужена. Рафиня е нашият капитан и това е добре за него. Той е страхотен, динамичен и на топ ниво. Можеше да вкара някой гол. Не сме работили върху химията в атакуващия ни тризъбец (смее се – б.р.). Разбира се, че сме работили върху връзката помежду им, нормално е. Във всяка тренировка и всеки мач… Динамиката помежду им е невероятна и фантастична. Страхотно е, че вкарват толкова голове, това е добра връзка. Жул Кунде не игра, защото му дадох почивка. Феран Торес пък трябва да мине прегледи, за да видим каква е контузията му.

Some people compare Flick's Bayern and Flick's Barça. What do you think?

Flick: "No no. I don't like that. The team is different. The situation is different. At the moment things look good, but I know that things can change really quickly in football." pic.twitter.com/OKu3De54MX

— Barça Universal (@BarcaUniversal) October 6, 2024

Желая всичко най-добро на Даниел Карвахал от името на Барселона. Ние се надяваме по време на паузата да възстановим контузените ни играчи. Ще видим как ще минат следващите две седмици и дано да се върнем много добре към мачовете. Не ми харесват сравненията с периода ми в Байерн (Мюнхен). Става въпрос за друг отбор и различна ситуация. Много съм щастлив да бъда тук, но знаем, че нещата могат да се променят. Трябва да вървим стъпка по стъпка, но атмосферата в съблекалнята е възможно най-добрата“, коментира Флик след победата.

Следвай ни: