Хофенхайм изпусна победата като гост Щутгарт в последния мач от 6-ия кръг на Бундеслигата и не успя да се измъкне от зоната на изпадащите. Валентен Жондре откри резултата в 45-ата минута след много груба грешка на национала Максимилиан Мителщет, но в добавеното време Ермедин Демирович донесе точката на "швабите".

През седмицата Щутгарт направи 1:1 у дома със Спарта (Прага) в Шампионската лига, а Хофе надви Динамо (Киев) в Лига Европа. Умората си пролича и в двата тима, които обаче до последно преследваха победата.

В началните минути отборът на Себастиан Хьонес доминираше, но Хофе се бранеше много стабилно и не допусна сериозни опасности пред вратата, пазена от Оливер Бауман. Гостите търпеливо чакаха своя шанс и той дойде в края на полувремето, когато Андрей Крамарич потърси Жондре, а Мителщет сгреши фатално и десният бек на Хофенхайм откри резултата.

Второто полувреме премина при почти постоянен натиск на Щутгарт. Дениз Ундав пропусна две добри положения, а Мителщет беше близо до това да се реваншира за грешката си при гола, но шутира на сантиметри в аут.

Така се стигна до добавеното време и изстрелът на Ундав, който срещна ръката на Кевин Акпогума. След намесата на ВАР реферът Харм Осмерс даде дузпа. Зад топката застана Демирович, но Бауман спаси неговия изстрел. Топката обаче се върна при босненския нападател и той вкара за 1:1.

Равенството прати Щутгарт на 8-о място в таблицата с 9 точки, а Хофенхайм е 16-и с 4.

Следвай ни: