Юношите на „Етър“ U17 продължават с впечатляващото си представяне, като биха във възлов мач „Черно море“ с 1:0. Победата срещу директен съперник ги изведе на 8-ото място в класирането, като отборите от първата осмица след края на есента ще продължат битката за титлата. Това бе и шести пореден мач на „виолетовите“ без загуба, като за този период натрупаха 3 победи и 3 равенства.

„Стана мъжки мач, в който отново момчетата показаха воля, характер и себераздаване. Благодарение на тях и на колектива ни вървим във възходяща линия. През седмицата работят усърдно и са изпълнителни, а резултатите идват благодарение на това. Ние си знаем нашите възможности и от мач на мач трябва да вдигаме нивото, защото потенциалът е много по-голям“, коментира треньорът Илиян Трифонов.

Мачът предложи много борба и битка. „Черно море“ е сред добрите отбори със здрави физически играчи, които залагаха на по-директен футбол и единоборства. Етърци вкараха хубав гол преди почивката – след удар и избита топка Виктор Борисов отправи страхотен удар за 1:0. Веднага след това тимът имаше и нова чиста ситуация да реши мача.

През втората част „Етър“ игра по-събрано срещу здравия тим на гостите и заслужено удържа победата след правилна тактическа дисциплина. Тимът вече е осми с 12 т., в следващия кръг гостува на предпоследния „Берое“, като ще гони седми пореден успешен мач.

„За нас сега е най-важното да печелим точки и мачове. Заслугата е изцяло на момчетата, които бяха безкомпромисни и дадоха максимума. В сряда ще направим вечеря за отбора в „Бианко“, за да скрепим колектива. Знаем си нашите възможности и не трябва да се задоволяваме с малкото, този отбор може много повече!“, добави Илко Трифонов.

sport-vt.com