Децата на „Етър“, набор 2011 г., взеха втора победа над силния тим на ЦСКА и в реванша на осминафиналите за Купата на БФС. В тази възраст първенството е на елиминационен принцип и се води като Купа на БФС.

След категоричния успех с 3:0 в столицата, днес момчетата на треньора Свилен Василев надиграха „червените“ и у дома с 2:1, което ги класира в топ 8 на България за сезона.

„Виолетовите“ решиха мача още първото полувреме с два ранни гола на Георги Трифонов и Антонио Великов. През второто полувреме отборът нито за миг не остави съмнение в продължаването си напред и спечели с 2:1. Така с общ резултат 5:1 е сред осемте най-силни отбора в България на тази възраст.

"Благодаря на децата за волята и характера в двата мача. Футболните умения на този отбор са големи, но в турнирите двубои се иска мъжество и самочувствие - радвам се, че вече имаме и тези качества! Нямаме излишни илюзии занапред, наслаждаваме се на играта и времето заедно. Децата са страхотни и имат нужда от голяма подкрепа", коментира треньорът Свилен Василев.

Четвъртфиналните мачове са на 13 и 20 ноември.