Старши треньорът на ЦСКА - София Александър Томаш сподели мнението си преди утрешното дерби с Левски от осмия кръг на efbet Лига. Наставникът на "червените" увери, че в отбора няма напрежение и всички очакват предстоящия мач с огромно нетърпение.

Томаш заяви, че е запознал своите футболистите със значимостта на този двубой и очаква от тях да зарадват феновете в секторите "В" и "Г".

"Това е един мач, на който трябва да се насладим. Знам заряда, участвал съм като футболист в този мач. Цяла България го очаква. Ние сме спокойни, при нас няма напрежение. Очакваме мача с усмивка. Реплики никога не е имало между мен и Станислав Генчев. Между нас има уважение, реплики има в пресата. Аз искам да изведем треньорската професия на друго ниво - уважение към всеки един колега. Нормално е да има вълнение. Вече доста години съм в професията, знам че всичко се предава към футболистите. Доста съм спокоен и очаквам да се насладя на този мач. Вчера се събрахме на 95%. Утре в 10 часа на официалния сайт ще излезе групата. Няма какво да крием. Трябва да възстановим тези футболисти, които са пътували и са играли. Ще бъдем наясно точно преди мача на кои футболисти може да разчитаме на 100%. Ще се насладим, ще го изживеем този мач с футболистите. Запознал съм ги с отговорностите пред феновете и ще направим всичко възможно да ги зарадваме. Вярвам в себе си и екипа. Ние сме готови, така че нямаме притеснения. Абсолютно всеки един, който е в ЦСКА в момента, е наясно каква е целта. Аз съм убеден, че работя в клуб, който в независимост от проблемите и времето, знае каква е целта. ЦСКА ще достигне своята цел, вярвам го това нещо и съм убеден.
 Това е мач, който е непредсказуем. Искам да вдъхна спокойствие на футболистите, по-добра ситуация от този мач няма. Аз съм сигурен, че ще бъдем равнопоставени на трибуните. Доста мачове съм играл пред червената публика, знам какво могат. Убеден съм, че утре изцяло ще изпълнят секторите, които са предназначени за нас. Надявам се ние да сме искрицата, която ще запалим и те ще поемат оттук нататък. Наясно съм, че трябва време, но ние го нямаме. След зимната подготовка отборът ще играе така, както аз искам. Имаме затруднения, което е нормално. Този мач утре няма никакво значение кой е във форма и откога е треньорът. Този мач е коренно различен - той е емоция и живот за определени фенове. Никога не нападам футболистите. Аз съм доста отговорен човек и знам какво представлявам и какво представляват моите играчи, независимо къде съм. Разигравам в главата си всякакви сценарии. Вярвам, че имаме футболисти, които могат в доста ситуации да решат сами. Моята идея е да има отбор, който да побеждава. Като индивидуални качества съм убеден, че разполагаме с доста добри футболисти", заяви Томаш.