Наставникът на Наполи Антонио Конте напомни, че отборът все още е в процес на обновяване, въпреки че е лидер в Серия "А" след седмия кръг на първенството. Той подчерта, че тепърва изграджа състав, който да е конкурентоспособен в дългосрочен план.

“Имаме табела с надпис: “в процес на работа” и няма как да е различно след няколко месеца. В противен случай процесът на реконструкция щеше да бъде малко подценен. Въпреки това сме доволни от добрата и усърдна работа, както и от добрия състав. Този път няма да бъде осеян с цветя и рози, като играчите трябва да го знаят. Когато нещата вървят добре, за всички е по-лесно, но знам много добре, че ще има моменти, в които ще бъде необходимо да бъдем силни в ума и сърцето. Изпитах твърде много вълнения по време на тази пауза. За щастие, завръщаме се към мачовете. Изминаха само 7 кръг. Ако погледнем класирането, то е сгъстено - има много отбори в рамките на 4 точки.

Трябва да сме добри в това да подновим двубоите по правилния начин. Тази пауза ни донесе някои проблеми. Станислав Лоботка има мускулна травма, която не е много сериозна, но ще трябва да се справим с отсъствието и да направим някои оценки. Съжалявам за него, защото се представя на много високо ниво. Това обаче е възможност да видим Били Гилмор. Той е сред тези, които наблюдавах най-много в тренировките. Така че в това отношение сме спокойни. Винаги съм казвал, че за да изграждиш силни и дълготрайни състави, които винаги да са в челото на класирането, трябва да имаш по двама титуляри на всяка позиция. Преживявавам това напрежение като една отговорност. Искам да помогна на Наполи да изгради солиден отбор, който да има амбицията да се бори всяка година за важни неща.

Харесва ми да живея в града и когато ме питат за Скудетото, винаги отговарям: “Имайте търпение”. Победите се изграждат, не се създават от нищото. Чувствам, че мога да гарантирам и да поема отговорност за изграждането на нещо със солидни основи, което да издържи и в бъдеще. Целта е да направим неаполитанците горди. Ромелу Лукаку? Той чувства голяма отговорност, може би твърде голяма. Той променя баланса, като е добре физически и психически. Трябва да остави цялата отговорност на мен, да бъде спокоен, да вкарва голове, да прави асистенции и да играе със съотборниците си. Той е щедър, може би твърде много. Трябва да бъде лидер, но е добре и е готов. Ромелу е важен за нас”, коментира Конте на пресконференцията си преди неделния мач с Емполи.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages