Новият сезон в efbet Супер Волей стартира днес и то по възможно най-добрия начин - с "вечно" дерби между Левски София и ЦСКА.

Сблъсъкът между "сини" и "червени" е тази вечер (19 октомври) от 19,30 часа в зала "Левски София" и ще бъде даван пряко по MAX Sport 2.

Мачът е и повторение на миналогодишния финал в първенството, който Левски спечелиха с 3-0 победи.

Двата тима играха един срещу друг също едва преди 6 дни в първия полуфинал за Суперкупата на България, който играчите на Николай Желязков спечелиха с 3:0 гейма. Впоследствие "сините" защитиха трофея си и завоюваха Суперкупата на страната след драматичен успех над Дея спорт (Бургас) с 3:2 гейма.

След успеха преди броени дни статистиката показва, че Левски води на ЦСКА с 12-5 победи в последните сезони, от които 8 в последните им срещи помежду. Дали "червените" ще вземат реванш за загубения полуфинал за Суперкупата и ще спрат черната си серия или "сините" ще продължат с победите, ще разберем тази вечер.

Останалите срещи от първия кръг на Efbet Супер Волей ще се изиграят в събота (19 октомври), като единствено домакинството на Нефтохимик 2010 (Бургас) на Черно море (Варна) е отложено за сряда (23 октомври) от 18,00 часа.

ЛЕВСКИ СОФИЯ - ЦСКА 0:0 (0:0)
ЛЕВСКИ: Стоил Палев, Венислав Антов, Владимир Гърков, Юлиус Фиркал, Светослав Гоцев, Ливан Осориа - Дамян Колев-либеро
Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ
ЦСКА: Владимир Станков, Стархиня Бързакович, Николай Пенчев, Християн Великов, Тодор Костов, Стефан Чавдаров - Мартин Божилов-либеро
Старши треньор: АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ

София

Зала “Левски София”

Съдии: Любомир Сираков, Любомир Петров

Следвай ни: