Старши треньорът на Марсилия Роберто Де Дзерби стана поредният футболен човек, който отправи критики към футболния календар и големия брой мачове. 45-годишният специалист даде интервю за италианска телевизия в родния си град Бреша.

“Преди да бъда треньор бях фен и играч. Ако не съм бил тези неща, нямаше да съм това, което съм днес. Вероятно остарявам, но във футбола имаше повече наслада тогава. Имаше играчи, които бяха икони за клубовете си, имаше съперничества на терена и по трибуните, но там приключваше. Сега има постоянна битка и ожесточено използване на социалните мрежи, където хора критикуват и съдят без да са запознати с фактите. Правят го с жестокост и предубеждения”, сподели Де Дзерби.

▶️ Adrien Rabiot titulaire contre Montpellier selon Roberto De Zerbi ! #OM #Ligue1

💬 @lequipe#TeamOM ⚪🔵 ⤵️ pic.twitter.com/6cWt7Iu7JX

— BleachSoccer84 (@bleachsoccer84) October 18, 2024

“Оставам си влюбен в този спорт, въпреки че не ми харесва как тези, които управляват, взимат решения без да знаят какво означава да играеш или да си треньор. Диего Марадона казваше това и беше прав. Календарът е прекалено натоварен. Мисля, че управляващите трябва да говорят с хората в спорта преди да изготвят календара. Мнението на треньори и играчи трябва да има по-голяма тежест, защото те са тези, които предлагат шоуто”, допълни той.

“Въпреки това все още ставам всяка сутрин с усмивка на лице, защото съм щастлив от това, което правя. Обичам да изграждам нови отбори, да ги моделирам спрямо моите идеи. Това ми помага да продължавам да мечтая така, както, когато бях дете”, каза още наставникът.

Следвай ни: