Отборът на Локомотив (Пловдив) победи този на Ботев (Пловдив) в дербито на Елитната група до 17 години. “Черно-белите” надиграха “жълто-черните” и се наложиха с 2:0 на “Лаута” след попадения на Махир Шерифов и Росен Кръстев в рамките на една минута.

Възпитаниците на Даниел Димитров започнаха по-активно срещата. В 9-ата минута Димитър Димитров бе близо до това да реализира, секунди по-късно същото може да направи и Николай Димитров. В 25-ата минута “черно-белите” откриха резултата. Махир Шерифов получи на границата на наказателното поле и стреля, топката срещна напречната греда и влезна за 1:0! Секунди по-късно Локомотив стигна до второ попадение. Премерен изстрел от дистанция на Росен Кръстев удвои преднината на “черно-белите”. В самия край на първата част Данило Терасенко бе спънат в наказателното поле на гостите, но съдията остана безмълвен и не посочи бялата точка.

Още в началните минути на втората част Никола Ставрев можеше да реализира за локомотивци. Последва и опасен изстрел от дистанция на Тодор Гергишанов. До края на срещата нови попадения не паднаха и “черно-белите” се поздравиха с крайния успех.