Елитният Лудогорец U17 записа поредната си победа в първенството. В мач от X кръг момчетата на Росен Маринов победиха с 1:0 Черно море във Варна.

През първото полувреме играта на терена беше равностойна между двата отбора. В резултат те се оттеглиха на почивката при нулево равенство. След подновяването на играта юношите на Лудогорец демонстрираха силна игра и доминираха над своя опонент. Като следствие от показаните качества те успяха да създадат редица ситуации, с които да си тръгнат като победители. Чисти голови ситуации пропуснаха да реализират Боян Иванов и Николай Николов. С попадението се размина и Ивайло Тодоров, чийто удар срещна гредата. Далечен шут на Ястиян Георгиев пък бе спасен от стража на Черно море. В крайна сметка младите "орли" откриха резултата в 74-тата минута. Точен за 1:0 бе Боян Иванов, който оползотвори хубава атака на отбора. Единственото му попадение бе достатъчно за крайната победа на гостите.

Поздравявам отбора за спечелената среща. Имам известни забележки за играта през първото полувреме, докато през втората част бяхме домониращият отбор на терена и това именно е лицето на тима, което искам да виждам. Продължаваме нашата подготовка за предстоящия шампионатен мач, анализира представянето на своя отбор старши треньорът Росен Маринов.

В следващия XI шампионатен кръг неговите "орли" ще приемат у дома отбора на Берое (Стара Загора).