Футболистът на Вестерло Едисон Йорданов даде специално интервю пред Sportal.bg, в което коментира представянето си в Белгия, както и шансовете на Лудогорец срещу Андерлехт в Лига Европа.

"За мен не е лесно, нямам много минути. Аз го знаех преди сезона, говорихме с ръководството, моята роля тази година е по-периферна. Нашият отбор разчита на много млади и играчи с много качество. По-близо съм сега да играя. Има няколко контузии и на тренировките се представям добре", заяви Йорданов за по-малкото игрови минути, които получава.

"Лятото търсех нов отбор и клубът го знаеше, но нямаше нищо, което е интересно за мен. Знам, че имам още няколко много добри години. Мина ми през главата да играя в България, но няма много отбори, които са интересни, това е истината. Мислех за Германия и Белгия това са опциите, искам да търся първенство, което е на добро ниво", коментира още родният футболист.

Йорданов коментира и шансовете на Лудогорец в предстоящия двубой от Лига Европа срещу Андерлехт.

"За мен Лудогорец има шанс. Ако гледаме последните резултати на Андерлехт, имат си проблеми. Имат нов много млад треньор. Ако искат да вземат нещо, сега е моментът. За мен беше изненада, че отбор като тях с това напрежение и история, взе този млад треньор. Това значи, че много разчитат на него. Феновете на Андерлехт нямат търпение, ако Лудогорец играе повече с топката, може да има повече напрежение за Андерлехт", анализира той.

Защитникът не скри, че иска да получи повиквателна за националния отбор на България.

"Искам да играя повече, винаги се радваш, ако имаш шансове за националния отбор. Ако играеш редовно в белгийското първенство, няма много играчи в България, които играят на по-високо ниво. Първата крачка е да играя повече. За всеки футболист е мечта да зарадва хората от държавата си", завърши Йорданов.

Следвай ни: