Голяма агитка подкрепя Лудогорец срещу Андерлехт в Брюксел, където двата отбора играят мач от третия кръг в основната фаза на Лига Европа.

Над 700 запалянковци на “орлите”, предимно живеещи в чужбина, се изсипаха на стадиона, за да гледат своите любимци.

Те обаче на няколко пъти изразиха негодувание със скандирания “мафия”от отсъжданията на словашко-нидерландските рефери.

Първото бе след червения картон на Кайо Видал в 30-ата минута. Тогава Де Грееф го държа доста време за фланелката, за което получи жълт картон. Бразилецът обаче удари при единоборството с лакът в лицето своя съперник. Първоначално той бе декориран в жълто, но след намеса на нидерланския ВАР арбитър Едвин Ван де Грааф, решението бе променено заслужено на директен червен картон.

След това словашкият съдия Филип Глова раздаде набързо няколко картона на футболисти от българския тим, част от които незаслужени. За сметка на това пък спести такива на играчи от Андерлехт.

Тези негови действия изнервиха до краен предел футболистите на Лудогорец и техните фенове, които отново огласиха стадиона с викове "мафия" и започнаха да хвърлят бутилки срещу съдиите.

На почивката треньорът на белгийците се усети, че предизвикалият мелетата Де Грееф, който се отличи с няколко нарушения и симулации, си проси червения картон, заради което го замени.

Следвай ни: