Наставникът на Лудогорец Игор Йовичевич обяви след поражението с 0:2 от Андерлехт в мач от третия кръг на основната фаза в Лига Европа, че е горд с представянето на футболисите си, които играха 70 минути с човек по-малко. Треньорът изрази недоволството си от различния критерий при съдийските отсъждания на картони.

"Беше труден мач, но ние го очаквахме. Когато играеш с футболист по-малко, е много трудно. Първите 30 минути преди червения картон се движехме много добре, добре се противопоставяхме на противника. След това да играеш 70 минути с човек по-малко е много трудно, но въпреки това не видях нашият отбор да страда чак толкова много. Бяхме много близо до равния резултат. Казах им в съблекалнята, че съм горд с тях.

Това, което не ми хареса, беше критерият на съдийството, колкото и да не ми се иска да го казвам. Критерият беше различен за двата отбора за това високо ниво. Даваше ни картон след картон.

Тези критерии не бяха еднакви. На семинарите ни обясняват, че капитанът може да говори със съдиите. Нареси отиде да говори със съдията и още първия път получи жълт картон. Това му носи наказание.

Днес съм щастлив. Опитвахме се да играем въпреки недостатъка на един човек. Това са неща, които ме карат да се гордея.

Говорихме и в съблекалнята, че 11 на 11 имахме огромен шанс да спечелим този мач. Техните шансове не бяха много. Нашите играчи са с вдигната глава. Искахме да се надиграваме и да победим. Андерлехт спечели, за което им стискаме ръката и продължаваме напред.

Играчите се справиха отлично. Андерлехт се водеха фаворит, защото спечелиха срещу Сосиедад. Ако ще губим някой ден, предпочитам да е по този начин, борейки се", заключи Йовичевич.

Следвай ни: