Ботев (Враца) и Даниил Кондраков се извиниха на Густаво Бусато, който пострада по време на вчерашния мач, завършил с победа за ЦСКА - София с 2:0. Припомняме, че вратарят на "червените" получи тежка контузия след сблъсък с Кондраков и се наложи да бъде принудително заменен още в седмата минута.

Днес пък стана ясно, че бразилският страж е с комоцио и фрактура на носа, а по всяка вероятност ще се наложи и хирургическа интервенция. Това означава, че Бусато ще бъде извън терените поне един месец.

Ето какво написаха от клуба:

"От името на ръководството на ПФК “Ботев Враца” и от името на Даниил Кондраков, бихме искали да изразим нашите най-искрени извинения за инцидента, при който Густаво Бусато претърпя контузия по време на последния ни мач с ПФК “ЦСКА” София.

Искрено неприятно ни е, че нашият играч, макар и без умисъл, се оказа причина за това.

За нас футболът е преди всичко спорт на чест и взаимно уважение, и бихме искали да уверим всички, че подобни ситуации никога не са част от намеренията на нашите играчи.

Още веднъж, поднасяме нашите извинения и пожелания за скорошно възстановяване на Густаво Бусато".

Кондраков отправи лично послание към Бусато: "Искам да пожелая на Густаво Бусато здраве и бързо възстановяване. Съжалявам за ситуацията, това е футбол. Успех и късмет в бъдеще!".

Следвай ни: