Наставникът на Черно море Илиан Илиев даде мнението си след загубата от Ботев (Пд). “Моряците” отстъпиха с 0:1 като гости и не успяха да се завърнат в топ 4.

“Откъм замисъл за мача, мисля, че стана това, което трябваше да стане. Допуснахме попадение от едно статично положение. Изпуснахме много ситуации на този терен. На тези условия най-важното е да не се допуска такъв лесен гол. После става трудно. Игрово от мача мисля, че бяхме отборът, който създаде повече чисти ситуации, но като не вкарваш… Теренът не е добре, не помага на нито един от двата отбора, но това са условията, усетихме го и с мача с Люксембург с националите. Условията са и за двете страни. Обстановката не е много дружелюбна. Дали ще си на “Колежа”, или “Коматево” хората са едни и същи.

Започнахме в една по-различна схема, не давахме празни пространства на Ботев. Имахме силни флангови атаки. Променихме в последните 25 мин схемата и пак имахме ситуации, но като не можеш да вкараш… Играхме срещу отбор, който има афинитет да става шампион, и не ни създаде нито едно чисто положение, така че съм доволен, но ни трябва повече концентрация.

Купата е важен турнир. Преди две години играхме полуфинал. Кюстендил има добър отбор, няма да ни е лесно. Пътуваме назад до Варна после до там, но имаме време да се възстановим.

Има доста време до мача с Левски. Имаме 4-5 отсъстващи. Искаме се да се опитаме да играем футбол, после имаме само гостувания. В момента важното е да се възстановят контузените. Това са неща от футбола”, заяви Илиев.

Следвай ни: