Лидерът на Втора лига Пирин (Благоевград) се готви за "зловещ сблъсък" с Левски за Sesame Купа България. Това става ясно от публикация на "орлетата" четири дни преди мача с родния гранд. Срещата ще се проведе на 30 октомври (сряда) от 17:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

"Казват, че есента е сезонът на промяната. Когато дойде мач за Купата на България, Пирин също се променя. Независимо от моментното състояние и съперника, „орлетата“ са готови да защитят богатата си футболна история. Съперникът е добре познат – Левски София, а историята между двата отбора в турнира е повече от пъстра.

Срещи между „зелени“ и „сини“ са решавали участия на финал и съдбата на трофея. Нужно е само да споменем финала за Купата между двата отбора през 1994 г., или полуфиналния мач на стадион „Христо Ботев“ през сезон 2008/2009 г.

Досегашните сблъсъци за националния трофей са десетки наброй, а сега предстои нов епизод от това старо съперничество. Арената отново ще бъде „Христо Ботев“, трибуните пълни с верни фенове, а сблъсъкът на терена обещава да бъде зловещ....", пишат "орлетата".

Следвай ни: