Ботев Пловдив е на полуфинал! Канарчетата загубиха с 2:4 като гост на Левски, но успяха да продължат в следващата фаза на Републиканското при набор 2002 заради по-изразителната си победа в първия мач на Коматево.

Срещата на помощния терен на Герена стартира динамично - с гол от съблекалнята за домакините. Левски успя да поведе в резултата още в пъвата минута след  бърза атака по крилото, при която последва удар, Милко Баданов спаси, но при добавката Мартин Хайларов не сбърка – 1:0. Последваха още минути за сините, но до по-сериозна опасност не се стигна. В 14-та минута Ботев все пак се окопити и показа защо в първи мач спечели толкова убедително. Аспарух Славов се превърна в герой за канарчетата, след като излезна очи в очи срещу стража на домакини и успя да реализира за 1:1. Точно минута преди да свърши първата част жълто-черните спечелиха фаул пред наказателното поле на противника. Зад топката застана Станислав Шопов, който стреля в гредата, при добавката Мартин Русев се оказа най-съобразителен и направи обрата за Ботев пълен – 1:2. Така завърши и полувремето.

След почивката двубоят започна по-спокойно отколкото в началото на срещата. Това разбира се дължеше и на факта, че за да продължат сините трябваше да отбележат 5 безответни гола. Все пак Левски не бе отписал мача и търсеше своите шансове. Неприятни 3 минути изживяха канарчетата между 52-та и 55-та, когато домакините успяха да постигнат пълен обрат, чрез попадения на Мартин Хайларов и Радослав Гайдев. Това не се отрази добре на жълто-черните и те се прибраха в своята половина. Сините се възползваха от това и отбелязаха още едно попадение в 66-та минута - 4:2. До края Левски опита всичко, но канарчетата се държаха мъжки и не допуснаха повече грешки.

По този начин Ботев успя да извоюва своето място на полуфиналите.