След рекордно дълго разследване: Тръгна процесът срещу неуловимите автоджамбази Пахама и Даката. Ще им се размине ли?

Пахама и Даката притежавали уред за отваряне на ултрамодерни лимузини, струващ над 100 хил.лв.


Прокуратурата смята, че е свършила работата си професионално  и с множество експертизи, но съдът решава


Процесът срещу Валентин Стойков-Пахама и Божидар Благоев-Даката, сочени от прокуратурата за едни от най-сериозните автоджамбази, действали някога по Южното Черноморие, е започнал в Районния съд в Несебър, научи Флагман.бг.

Разпоредителното заседание се е провело на 11 ноември, а следващата дата, на която ще продължи процесът е 17 декември. Двамата са обвинени по чл.346, ал.2 и ги грозят до пет години затвор.

Разследването срещу Пахама и Даката продължи необичайно дълго – над 3 години и половина. Два пъти бяха разпитани полицаите, участвали в ареста им. Извършиха се  множеството изключително сложни експертизи, които се направиха за пръв път в България, а обвинението е обемно и обстоятелствено, научи Флагман.бг.

Както писахме, двамата са използвали супер джаджа, с която са деактивирали аларми на луксозни автомобили, преодолявали са всички защити и директно запалвали двигателя. Специалистите в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология(НИКК) изследваха 7-8 месеца супер уреда, изготвиха становището си и го изпратиха на съда.

Ултрамодерният апарат, който според специалисти струва над 100 хил.лева, е превърнал Даката и Пахама в неуловими автоджамбази не са само в Бургаска област, сочи разследването. Двамата са подбирали основно скъпи автомобили на чужди граждани.
Тандемът бе закопчан при опит да задигнат Ауди Q7 в Несебър.

В категории: Темида