Шепа демонстранти окончателно сложиха край на протестите

В Бургас журналистите и полицаите бяха доста повече от протестиращите


Едва 30-ина души се събраха на паркинга на Метро, пред НС останаха да протестират само представителите на различните духовенства


Протестната вълна, която започна на 11 ноември и обхвана цялата страна окончателно утихна днес, предават екипите на Флагман.бг от Бургас и София.

В морския град се събраха едва 30-ина демонстранти пред паркинга на Метро, които поискаха оставка на правителството, смяна на цялата система и признаването на референдума на Слави Трифонов за изцяло мажоритарен вот за парламент. Протестиращите блокираха за няколко минути пешеходната пътека на бул.”Транспортна”, след което се качиха на автомобилите си и отправиха към центъра на града. Колите обаче една по една започваха да се отцепват в различни посоки и до ЦГЧ достигнаха 4-5 автомобила, съпровождани от два полицейски екипа.

Протестът срещу новия закон за вероизповеданията в столицата

В столицата днес имаше само един протест – срещу новия закон за вероизповеданията. В него се включиха представители на различните духовенства – евангелските, евангелистките и другите общности, които се възпротивиха на този закон. Те са сплотени групи, които ще продължат да изразяват недоволството си, докато не се съобразят с исканията им. Освен тях на жълтите павета днес нямаше нито един протест за разлика от последните няколко недели.

В Благоевград имаше вяла стачка – с 10-ина души, в Перник и Нова Загора бяха малко повече, но и там градусът бе значително намалял.

В категории: Бургас