Андрей Рунчев: Родителите на вандалите, трошили асансьора на пасарелката, ще бъдат глобени

Директорът на ОП „Транспорт“ в Община Бургас Андрей Рунчев призова бургазлии да пазят съоръженията, които са изградени за тях

Актовете са до 5 000 лева, каза шефът на ОП „Транспорт“ към Община Бургас

Надявам се родителите на вандалите, които трошиха асансьора до пасарелката на кръговото до “Мираж”, да бъдат глобени. Това каза пред камерата на бТВ директорът на ОП „Транспорт“ в Община Бургас Андрей Рунчев, който отговаря и за видеонаблюдението в града. Актовете са до 5 000 лева, уточни той.
Още в края на ноември Флагман.БГ показа лицата на непълнолетните вандали и щетите, които са нанесли.
На кадрите се вижда как едни и същи деца са трошили два пъти за седмица модерното съоръжение. Щетите за общинската собственост са за стотици хиляди левове.
Надявам се и всички, които гледат тези записи, да се стремят да пазят това, което се изгражда, каза Рунчев.
До този момент родителите на заснетите деца не са се свързали с общината и не са поискали да платят или поправят щетите.
„Те се чувстват безкрайно неудобно при разигралата се ситуация. Никой родител не би застанал директно и не би казал „Това го направи моето дете“, а във времето проблемът се неглижира“, обясни психологът Милена Владкова.
Според специалистите това ще доведе до разстройства на психиката на детето. По този начин то няма да разбере своята грешка, няма да осъзнае, че наистина има проблем и във времето това не би му помогнало в нито едно негово начинание.
Родителят е ангажиран, когато се прилагат мерки по закона за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни, но в едно досъдебно производство наказателната отговорност е лична и тя се носи от извършителя, каза пък говорителят на Районна прокуратура – Бургас Керка Дюлгерова.
От началото на тази година са образувани 22 досъдебни производства срещу непълнолетни в Районната прокуратура в Бургас.
„Децата могат да изтърпяват наказание лишаване от свобода. Това става в поправителен дом“, каза още Дюлгерова.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Сигнал до Флагман.Бг: Бъдещи бургаски батки съсипаха асансьора на пасарелката на Мираж. Вижте ги!


В категории: Бургас