ОД на МВР в Бургас със съобщение за екшъна в Българово. Уличи и двата отбора в лъжа!

Записи от видеокамерите ще докажат кой е виновен за сбиването на стадиона в Българово


Нито съблекалните са потрошени, нито футболистите на Пирин са бити, информират от полицията


ОД на МВР в Бургас съобщи подробности за вчерашния инцидент на мача между Нефтохимик и Пирин за първенството на U19(юноши до 19 години), игран в Българово.

От полицията на практика уличиха и двата отбора в лъжа, защото се оказа, че нито има „тежко пребити” футболисти на Пирин, както твърдят гостите, нито пък съблекалнята на стадиона в Българово е потрошена. Имало леко пострадали, а щетите са само по две стари дървени врати. В никакъв случай това не са поражения за 1000 лева.

Нефтохимик: Юношите на Пирин псуваха публиката, но нямаше сбиване с феновете

От ОД на МВР в Бургас уточняват, че сбиването е само между футболистите на двата отбор, в резултат на което няколко футболисти получили леки наранявания.

Непосредствено след получаване на сигнала за инцидента, към стадиона в Българово се отправили полицейски служители, които не констатирали нарушаване на обществения ред. Въпреки това ескортирали автобуса на младежкия отбор на „Пирин“ – Благоевград до оттеглянето му от Българово, уточняват от полицията.

Екшън на мач в Бургас: Публика, футболисти и треньори се млатят до кръв, три патрула пазят Пирин

До момента в ОДМВР – Бургас или във Второ Районно управление – Бургас, на чиято територия се намира стадиона в Българово, не са получавани официални сигнали от нито един от двата футболни отбора за осъществен побой или обществени безредици.

Въпреки това участвалите в инцидента и свидетелите-очевидци ще бъдат издирени и разпитани от полицейските служители. Предстои и вземането на видеозапис от футболната среща с цел изясняване на обективната истина, допълват още от полицията.

В категории: На терена , Спорт