Двама в битка за председателския пост на комисията по туризъм в ОбС Бургас

Пеньо Мечков от ГЕРБ е най-вероятният председател на комисията по туризъм


Имената на Пеньо Мечков от ГЕРБ и на независимия Ангел Божидаров ще се обсъждат на предстоящата сесия


Някой измежду Пеньо Мечков от ГЕРБ и независимия Ангел Божидаров ще бъде избран за председател на постоянната комисия по туризъм, научи Флагман.бг.

Както писахме досегашният такъв – Живко Табаков от Движение „България на гражданите” оваканти председателския пост в знак на несъгласие с политиката на управляващата коалиция.

Още на сесията в края на миналата седмица един от членовете на въпросната комисия Ангел Божидаров е направил совалки между основните политически сили, за да проучи дали може да седне в стола на Живко Табаков. Не е получил нито положителен, нито отрицателен отговор, което може да се тълкува многозначително.


Ангел Божидаров е направил совалки между основните политически сили, за да търси подкрепа за кандидатурата си

Другият претендент за мястото е Пеньо Мечков, настоящ зам.-председател.Общинският съвет няма практика в подобни случаи, защото до този момент председател не е напускал преди да му изтече мандата, но най-логично би изглеждало комисията да оглави точно Мечков, който е запознат в детайли с работата и политиките в сектора.

В 7-членката освен двамата изброени са още Петя Гънева и Калчо Белов от ГЕРБ, Петко Стамболиев от „Солидарност” и Бенчо Бенчев. Съществува хипотетичната вероятност ГЕРБ да изтегли единия от съветниците си, на негово място да влезе Тошко Иванов от СДС, за да може да поеме председателския пост в комисията.

Окончателно решение ще се вземе часове преди сесията, която ще се проведе на 18 декември, узна Флагман.бг.

В категории: Политика