Рокади в Апелативния съд в Бургас: Заместници на Деница Вълкова се пенсионират, избират двама нови

Деница Вълкова ще работи с нов екип, след като съдия Златина Иванова(долу вляво) и съдия Емилия Нашева(долу вдясно) се пенсионират


За нови заместници са предложени Павел Ханджиев и Румяна Колошева-Манкова


Две от знаковите имена в бургаската магистратура за последните 30 години – съдия Емилия Нашева и съдия Златина Иванова, които в момента са зам.-председатели на Апелативния съд в Бургас, ще освободят постовете си поради навършване на пенсионна възраст, научи Флагман.бг.

На утрешното заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще се гласува тяхното оттегляне, както и утвърждаването на новите зам.-председатели на Апелативния съд в Бургас.

Предложението на адм.ръководител Деница Вълкова е местата им да заемат Павел Ханджиев и Румяна Колошева-Манкова. Третият зам.-председател е Пламен Синков. Новият екип ще бъде официално представен на 10-и декември, когато е предвидена редовната пресконференция на Апелативния съд в Бургас.

По предложение на Деница Вълкова Емилия Нашева и Златина Иванова ще се изпратят с почести и най-високото възможно отличие „почетен знак първа степен”. 

Емилия Нашева и Златина Иванова са двама от най-опитните и ерудирани магистрати в бургаската Темида. Съдия Нашева през 2003 година се кандидатира за независим кандидат-кмет на Бургас, а през 2012 година участва и в изборите за тогавашния ВСС.

В категории: Темида