Изненада! Нова група се появи в ОбС Бургас, без Бачийски и Табаков

Председателят на Тракийците в Бургас Тодор Ангелов изигра ситуацията по умен начин - не се приши към група, а създаде своя, която е и най-голямата опозиционна


Съставът е изключително интересен, защото от седмица тече преструктуриране на групите в ОбС


„Заедно за Бургас” се сформира в ОбС, научи Флагман.б.

В 16 часа днес в деловодството на местния парламент досегашният общински съветник от АБВ Тодор Ангелов внесе писмо, с което известява председателя Костантин Луков, че е сформирал група в петчленен състав – Тодор Ангелов, председател, Стоян Колев(досега от БСП) и независимите Бенчо Бенчев, Георги Дражев и Ангел Божидаров.

Съставът е изключително интересен, защото от седмица тече преструктуриране на групите в ОбС. Смяташе се, че в основата ще бъдат Константин Бачийски или Живко Табаков, тъй като имената им се обсъждат като потенциален кандидат на опозицията за кметските избори в Бургас.

Оказва се обаче, че и Табаков, и Бачийски засега остават независими съветници. В интервю пред Флагман.бг Табаков бе категоричен, че няма да влиза в нови групи.

Що се касае до Бачийски е
дно обаче е сигурно – няма обратен път към групата на НФСБ-СЕК, независимо, че е в националното ръководство на партията на Георги Манев. Бачийски е инакомислещ, има различни планове за бъдещето си като политик и явно мисли няколко хода напред. Със сигурност се очаква развитие около него съвсем скоро.

Не участвам в никакви политически сценарии и задкулисие, не виждам мястото си в нито една от групите на ОбС Бургас

„Имах няколко варианта пред себе си, но тъй като съм представител на Тракийското дружество, се допитах до колективния орган, а той реши, че ако ще участвам в нови формации, то трябва да бъде точно в този състав”, обясни пред Флагман.бг Тодор Ангелов, председател на „Заедно за Бургас”. Той разкри, че веднъж е разговарял с Константин Бачийски по темата, както и с Георги Манев, с когото поддържал добри отношения и уважал безкрайно много, но се е съобразил с решението на УС на Тракийското дружество.

„Голямото” преподреждане на малките политици в Бургас

Тодор Ангелов е бивш член на БСП, но влезе в ОбС като гражданска квота от листата на АБВ. Той реално си спечели мястото, тъй като успя да я пренареди. Идентична е ситуацията и с друг член на новата група – Стоян Колев, който не е член на БСП, бе поставен на 15-то място, но успя с преференции да влезе в ОбС. Новата група вече е подала заявление за излъчване на зам.-председател, а без изненада това е Георги Дражев.

Още през миналата седмица Флагман.бг писа, че около бившият зам.-председател на ОбС Бургас Бенчо Бенчев се крои нова група, но председателят определено е изненадващ. Тодор Ангелов изигра мъдро ситуацията и не се приши към някоя група, а оглави най-голямата опозиционна в местния парламент.

Нямаме амбиции за други постове. Нито искаме председателското място в комисията по туризъм, нито някоя друга позиция. Оттук нататък ние ще бъдем конструктивна опозиция. Ще подкрепяме разумните решения, както сме го правили досега и остро ще критикуваме доклаздните, които противоречат на здравата логика”, обобщи Ангелов.

Той призна, че все още не са говорили за евентуално участие на местните избори в този формат, но не го изключи като възможност. „Много е рано. Надявам се да се сработим, защото сме различни хора, събрани от различни места. Засега нещата ни се получават”, обобщи Ангелов.

В категории: Политика