Кметът Димитър Николов към хората с потребности: Гордея се с това, което постигате! (СНИМКИ)

Димитър Николов награди най-изявените певци и актьори и позира за снимки с тях


Хората с увреждания в Бургас изнесоха театрална програма по повод Международния си празник

Помня всички мои срещи с тези хора. Още на първата видях в очите им желанието и таланта, които искат да покажат пред другите. Знам, че дълго време са се подготвяли за този празник. Пожелавам им винаги да продължават в този дух. Искрено се гордея с това, което тези хора успяват да сътворят въпреки трудностите в живота.

Това каза кметът на Бургас Димитър Николов пред всички хора с потребности в морския град, събрали се в залата на Младежкия културен център, за да отбележат 3 декември – Международният ден на хората с увреждания.

Обстановката в салона бе празнична и приповдигната. Хора на различна възраст бяха в такъв екстаз, че ще излязат на сцената и ще покажат своето представление. Програмата бе подготвена изцяло с участие на хората с  потребности от Бургас, за да може цялото общество да види, че тези хора нямат само дефицити, а и умения.

Те се подготвят няколко месеца, с много ентусиазъм и винаги различна програма. Всяка година стават все по-добри и с нетърпение чакат своя празничен ден”, посочи директорът на Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт” към Община Бургас Мая Казанджиева.

Официални гости на събитието бяха кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по Здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян, директорът на Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт” към Община Бургас Мая Казанджиева и омбудсманът на морския град Тодор Стамболиев.

Хората с увреждания бяха подготвили богата изява. Представиха се със сценични костюми, пяха песни, играха театрални постановки, в зависимост от това, което могат, спрямо техните увреждания, а за още по-доброто настроение в залата се погрижиха професионалните танцьори на ансамбъл „Странджа”.  

„Празниците за вас са два пъти по-ценни, отколкото за всички останали, защото всички казват, че животът е борба, но в едни условия, в които се борите вие за своето собствено съществуване и оцеляване, това е неравна борба, в която именно възпитателите от социалните домове в Бургас седят до вас и ви помагат”, посочи в обръщението си  зам.-кметът  Лорис Мануелян.

Програмата, която бяха организирали домакините обра овациите на публиката. Кметът на Бургас Димитър Николов пък отличи най-изявените сред певците и актьорите. Те получиха грамоти и оскари.

























В категории: Бургас