Свидетели: Наркогрупата на Слави Желязков е под Любомир Костадинов-Младежа

Младежа (горе вдясно) като представител на феновете на "Левски" на среща с министъра на спорта Красен Кралев


Адвокатка цитира показания по делото


Групата на Слави Желязков е под Любомир Костадинов-Младежа. Това твърдят свидетели по делото срещу новата наркобанда от Бургас, арестувана миналата седмица.

Младежа е популярно име в столицата като лидер на мощна групировка привърженици на футболния клуб „Левски“, наречена „София Запад“. Той например е бил на среща със спортния министър Красен Кралев в края на 2017 г., както става ясно от снимка, публикувана на сайта на министерството. 
Името на Любомир Костадинов обаче изплува и от дела за наркотици.

Както „Флагман“ съобщи, според прокуратурата новата банда за разпространение на дрога в Бургаско се предвожда от Слави Желязков. Той е роден в Бургас, но живее в София. Обвинението твърди, че Желязков транспортирал дрога от столицата към Черноморието.

На делото за мерките за неотклонение наблюдаващата прокурорка не спомена, че над него стои друг играч. Това обаче направи защитата на Слави Желязков, който имаше двама адвокати.

Името на моя подзащитен е посочено само от свидетели с тайна самоличност. Твърдят, че групата на Слави Желязков е под Любомир Славов-Младежа, обясни адвокатка пред Специализирания наказателен съд.
Според нея това не се подкрепя от други гласни или веществени доказателства, а наличните били вътрешно противоречиви.

След това адвокатката повтори, че Слави Желязков бил под Любомир Костадинов според свидетели.

Припомняме, че спецсъдът остави в ареста всички седем обвиняеми, за които прокуратурата поиска постоянна мярка „Задържане под стража“.

Петима от тях живеят в Бургас. Соченият за лидер Слави Желязков е роден в Бургас, но пребивава в София. Седмият е от Старозагорско.

Определението на спецсъда може да се обжалва.

В категории: Темида , Крими