Диктаторът на толерантността: Ето как би изглеждал Хитлер, ако живееше в 21 век (УНИКАЛНО ВИДЕО)

Да живее разбирателството! Да живее България! Победа (sieg), казва Китодар Тодоров в ролята си


Актьорът Китодар Тодоров умело пресъздава образа човекът, отговорен за Втората световна война, но в друг контекст – либерализма



Актьорът Китодар Тодоров, който в последните години стана изключително популярен с неповторимия си комедиен стил, показа на широката публика как точно би изглеждал диктаторът на толерантността – очевидно визирайки модерната версия на лидера на нацистката партия в Германия в средата на 20 век.

Нито един детайл от характерното поведение на Хитлер от средата на 20 век не убягва на Китодар. Жестикулации, тон, дори и начинът на изразяване и стойка – всичко това, в комбинация с изказването на немски език, прави 5 минутното видео толкова добро, колкото всъщност е то.

Вместо нацистката емблема на ръкава на униформата, Китодар е сложил кръглият символ на хипитата.



„Скъпи майки и бащи, братя и сестри, скъпи сънародници. Живеем в едно велико време! Нашият народ най-после се събуди. Ние всички знем, че пътят беше труден и стръмен. Това, за което ние всички мечтаехме, това, към което се стремяхме десетилетия наред, най-после стана реалност! Абсолютната толерантност е факт!“, с тези думи започва речта си Китодар в ролята на Диктатора на толерантността, като е неизбежно да се направи паралел между краткото видео и откъсът от филма на Чарли Чаплин „Диктаторът“.

Но контекстът е различен. Тук Китодар изтъква факта, че България и Европа като цяло неусетно са се превърнали в общества, където да не си толерантен към „различните“ на практика се счита за предателство към държавата. Място, където царуват демокрации и капитализъм, но които постепенно се превръщат в не друго, а социализъм. Място, където „различните“ от нормата, било то лесбийки, гейове или джендъри, било то любители на бежанците или просто чисти идиоти, триумфират успешно над обикновения човек, спазващ наложените от векове обществени правила.

„Аз ви обещавам, че всеки, който се различава от различния, ще бъде преследван и наказван с цялата мощ на нашия Райх!“, допълва актьорът в речта си и продължава: „Равноправието и разбирателството ще триумфират, дори за това да платим една огромна цена. И аз ще бъда тук, за да гарнтирам правотоа на всеки мъж да влиза в женска тоалетна и да осигуря на всеки млад човек промяната в противоположния пол“

Либерализмът – политическото течение и морална философия, базирана на свободата и равноправенстта, днес са превърнати в диктатура, която е в тотален разрез с основите на системата, от която произлиза. На практика либерализмът се превърна в най-големия си враг.

В категории: Политика