Вижте защо на бургаската ул. „Сливница“ има проблем. А има ли решение? (ВИДЕО)

Пубикуваме кадри от камерите за видеонаблюдение на „Триа Сити Център“ – ситуацията действително е безконтролна


Според живущи в района, единственият начин да се спре безразборното паркиране е назначаването на щатен служител, които да глобява на място и без предразсъдъци



Флагман.бг се сдоби с видео, което показва защо ул."Сливница" се е превърнала в мека на беззаконието и анархията. Кадрите показват пълното безхаберие на контролните органи - служителите на ОП Транспорт, които идват по сигнал, виждат нарушителя, но явно навън е студено, не им се излиза и не предприемат нищо, за да го глобят, след което обръщат и се прибират обратно. 
 

Както писахме от доста време там важат особени правила - всеки може да паркира, където си реши, забранителните знаци не са задължителни, а явно каквото и правиш никой няма да те санкционира Сигнали се подават при това ежедневно, узна Флагман.бг. КАТ обаче твърди, че това не е от тяхната компетенция, а Общината прехвърля топката обратно към полицията. 

Тотална анархия в центъра на Бургас! Вижте къде най-много псуват, бият и трошат ламарини на коли (СНИМКИ)

Хаосът в действителност е пълен. Кадрите, които публикуваме са от вчера, преди обед. На тях се вижда пределно ясно, че дори един „спрян за малко“ автомобил, води до тотална бъркотия в движението – останалите участници в движението не могат да преминат и са на изчакване, създава се реална опасност за живота на пешеходци.





Когато обаче по обяд всеки ден безразборно спрените автомобили станат повече от един, настава истинската суматоха, която в определени ситуации завършва с обиди, псувни, надраскани ламарини, спукани гуми, а понякога и бой.

Както писахме по-рано от общинското предприятие „Транспорт“ обещаха да завишат контрола на ул. „Сливница“.

Видно от кадрите обаче обещанието не се спазва, а автомобилите по контрол на „синята зона“ в Бургас, просто пристигат по сигнал, оглеждат нарушителите и си тръгват.


„Единственото решение според мен е на мястото да пратят щатен служител, който няколко дни да следи какво се случва там и да слага глоби на нарушителите. Няма друго решение. Ситуацията наистина е извън контрол – улицата е тясна така или иначе, а когато дори един автомобил спре, става наистина невъзможно минаването“, оплакаха се пред репортер на Флагман.БГ живущи в тази част на града.

Буквална цялата улица от бул.Христо Ботев до центъра е ежедневно затапена, не се спира само на обозначените места, а кой където си хареса, с което трафикът се затруднява и преминаването се превръща в сложна мисия. Заради това и там има редица инциденти и множество сблъсъци. 

В категории: Бургас