В навечерието на Никулден: Тези деца са гордостта на Бургас, кметът Димитър Николов ги награди (СНИМКИ)

В продължение на 2 седмици бургазлии определиха най-заслужилите ученици със специални награди „Ученик на годината“


На церемонията бяха отличени общо 559 ученици с индивидуални награди, 30 отбора, едно извънучилищно звено и 7 малчугани от детски градини



Кметът на Бургас Димитър Николов награди най-заслужилите през 2018 г. ученици на церемония, провела се в Бургаския свободен университет днес.

Официални гости на събитието бяха областният управител Вълчо Чолаков и заместничката му проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът на Бургас по култура и образование Йорданка Ананиева, началникът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева, председателят на постоянната комисия по кутура и читалищна дейност Веселин Пренеров, ректорът на Бургаския свободен университет, където се проведе церемонията – проф. Галя Христозова, както и редица общински съветници.







За мен е истинска чест и привилегия да съм тук, сред вас днес. Тези деца, които завоюваха такива големи успехи за Бургас, действително заслужават нашето уважение. Голяма част от вас тепърва започват да градят професионалната си биография на успешни личности и аз ви пожелавам все повече и повече късмет и трудолюбие за напред. Несъмнено трябва да се благодари и на вашите родители и учители, които са успели да отворят пред вас вратите на познанието и да ви мотивират да учите и разбирате. В навечерието на Никулден ви пожелавам да сте все така упорити, все така талантливи и можещи и никога да не се предавате“, пожела кметът Димитър Николов преди да започне раздаването на наградите.  на събралите се в зала „Атриум“ на БСУ деца, родители и учители.





Ето кои са учениците на годината, които бяха избрани със специално гласуване от жителите на града във всички категории.


„Математика и природни науки – I-VII клас“ – Християн Тодоров от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“


„Математика и природни науки – VIII-XII клас – Виктор Балтин от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, който тази година вече се превърна в двукратен носител на титлата.


„Изкуства – индивидуални изпълнители“ – Ема Янчева от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“


„Изкуства – Формации“ – за втора поредна година тази титла грабна Вокален ансамбъл „Фортисимо“


Хуманитарни науки  Натали Георгиева от ПГРЕ „Георги С.Раковски“

Освен петте наградени, тази година бяха отличени 7 деца от 6 детски градини, 559 ученици с идивидуални награди, 30 отбора и формации от 37 училища и 1 извънучилищно звено. Постиженията им са в същите направления, както и „Спорт“ и „Професионално образование“.















В категории: Бургас , Просвета