Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума

Проверка на компетентни органи е установила несъответствие от одобрения проект, въпреки това тръбата още е на покрива на бл. 78 в жк.”Зорница”


Вече трети месец живеем в ад, към кого да се обърнем?, пита със сигнала си до медията бургазлийка



Живущите в блок 78 на бургаския жк. „Зорница” се обърнаха към Флагман.бг, след като 3 месеца институциите си подхвърлят сигнала им, а в това време те са принудени да живеят в непреодолим дискомфорт.

Става въпрос въздуховода на луксозния ресторант „Киш”, позициониран на партерния етаж на сградата. Съоръжението е монтирано през юли т.г. Според собствениците на жилища в кооперацията без одобрен проект. Налягането му било толкова силно, че предизвиквало вибрации по цялата сграда.

За изменението на вече съществуващата вентилационна инсталация няма разрешение за строеж, нито съгласие от страна на етажната собственост. При монтиране на въздухоотвода не са спазени основни строителни норми като необходима височина на съоръжението. Липсва и изолационна вата, която да намали шума и вибрациите, идващи от него. В резултат на това целодневно сме подложени на висок шум и вибрации, които нарушават спокойствието ни”, пише в сигнала си до нас бургазлийката, която приложи множество документи, изпратени до различни държавни институции.

По думите й многократно са опитвали да стигнат до решение на проблема и са разговаряли, но без съществен резултат с различните управители и собственици на заведението (в момента то е преотстъпено на франчайз от бившия футболист Радостин Кишишев на известни бургаски ресторантьори, б.а.).

Бургазлийката е посочила още, че на 15.08.2018 г. и 07.09.2018 г. е подаден сигнал и към Общината, след което светкавично последвала проверка.

Проверката е установила несъответствие с одобрения проект и е съставен Констативен протокол, след което сигналът е прехвърлен към РДНСК, а те връщат отговор, че проблемът не е в тяхната компетенция. Така в продължение на 3 месеца институциите си прехвърлят топката и никой от тях не желае да поеме отговорност”, посочва в писмото си жената.

Живущите в кооперацията вече силно се съмняват, че ще се вземе решение по техния казус. Смятат, че сигналите ще продължат да събират прах на нечие бюро и никой няма да се задейства сериозно. 

Флагман.бг е с готовност да предостави право на отговор на засегната страна








Бургазлийката предостави копие от изпратените до институциите жалби:







В категории: Бургас , Вашият сигнал до ФЛАГМАН