Полицаи от Пето РУП в Бургас спасиха 67-годишна жена, която заплашвала да скочи от 3-я етаж на кооперацията, в която живеела, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Драматичната ситуация се развила около 11 часа на 26 декември в бургаския к-с "Лазур". В полицията бил получен сигнал, че на дъждобранната алумуниева козирка на тераса на ул."Калофер" 18 се намира жена, която вероятно се готви да сложи край на живота си. Светкавично към адреса се насочили два автопатрула, които организирали действия по спасяването на жената. Полицаите обаче били затруднени от заключена входна врата, която притесненият съпруг на жената в паниката не успял да отключи.

Това наложило полицаите да обезпечат  система за омекотяване на скока в случай, че не успеят да достигнат до бургазлийката на време. Междувременно обаче униформените разбили вратата, а трима от тях успели да издърпат обратно на терасата 67- годишната бургазлийка точно когато  алуминиевата козирка вече поддала от тежестта й.

След разговори с жената тя признала, че в момент на слабост и депресивно настроение решила да посегне на живота си. В крайна сметка семейството на спасената бургазлийка изпратило полицаите с огромна благодарност.