Това е корабът Lady BO. В екипажа му има 9 индийски, 3 турски и 2 украински моряци, двама от тях имат нужда от спешна медицинска помощ

Застрахователят не желае да изпълни поетия ангажимент да върне по родните им места моряците, твърдят от екипажа 

Без провизии остават 14 моряци от екипажа на кораб LADY BO (IMO: 8212350), арестуван в Пристанище Бургас. Това се твърди в имейл изпратен до медиите, подписан от името на екипажа на плаващия под флага на Панама кораб.

Екипажът на плавателния съд е съставен от 9 индийски, трима турски и двама украински моряци.

Построеният през 1984 г. кораб е арестуван за неплатени възнаграждения на екипажа. Според информацията, изпратена до медиите, моряците не са получавали заплати от 7 до 12 месеца.

„На борда няма вода, хранителни доставки и гориво. Всички моряци се хранят, благодарение на колегите от останалите кораби на кея. Двама души от екипажа имат нужда от медицинска помощ. Технически корабът е изоставен с екипажа, без осигурени гориво и храна“, пише още в сигнала, подписан от екипажа.

Според разпространената информация, застрахователят на кораба, както и местен ITF-инспектор са го посетили. На моряците е предложено да им бъдат осигурени до 4 месечни възнаграждания, след което да бъдат репатрирани.

 „Сега обаче застрахователят не желае да изпълни поетия ангажимент за осигуряване на четири месечни възнаграждения и репатриране“, твърдят още в имейла от екипажа.

Кораб LADY BO (IMO: 8212350) е построен през 1984 г. Съдът плава под флага на Панама. Има дължина 106 m и широчина 16 m при дедуейт 6338 t. Според публични регистри е собственост на базираната в Турция компания AZ-UL GLOBAL PETROLEUM & CONST.