Свидетел на скандала с Мартин Камбуров арестуван, защото снимал как вдигат колата на футболиста

Арестуваха ме за 24 часа, защото съм се правил на репортер, каза Стойчо Андреев, който снимал разправията на Мартин Камбуров с общински служители на улица „Полк. Сава Муткуров“ в Пловдив


До 5 години затвор може да получи легендата на Локомотив – Пловдив и Берое

Свидетел на скандала с Мартин Камбуров е арестуван, защото снимал как вдигат колата на футболиста от улица „Полк. Сава Муткуров“ в Пловдив. Драмата се разиграла на метри от парка, където наскоро хората от квартал „Кършияка“ протестираха срещу опита да бъде застроен.

Заради улична свада със служители от Община Пловдив легендата на Локомотив и футболист на Берое Мартин Камбуров бе задържан за 24 часа и му бяха повдигнати обвинения за хулиганство и увреждане на общинско имущество, каза водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

Вчера футболистът бе освободен от ареста срещу парична гаранция от 1000 лева. 

Инцидентът е станал на малката уличка „Полк. Сава Муткуров“. Там Камбуров паркирал автомобила на своя позната. В края на улицата има обаче знак за забрана на паркирането и предупреждение, че автомобилите се вдигат с паяк. Служители на общинската фирма са дошли на място, сложили са скоби на колата, но той се появява и иска да освободи превозното средство. Според прокуратурата футболистът подхвърлил 30 лева на служителите, като се държал невъзпитано и грубо. Потеглил с автомобила си като увредил общинско имущество, разказа репортерът Райна Зайкова. 

Малко по-късно голмайсторът е бил задържан. 

Стойчо Андреев, който обаче станал свидетел на разправията, твърди, че Камбуров не се е държал грубо и невъзпитано с общинските служители. 

„Непристойно държание не е имало. Слязох долу и видях, че има не скандал, а някакво недоразумение. Обикновено, след като си плати човек, веднага свалят колата, но в този случай не се развиха така нещата. Имаше някакво пререкание, но не съм чул обидни, оскърбителни думи. Затова започнах да снимам. Усъмних се, че ще стане нещо“, разказва мъжът, който снимал разправията с телефона си.

Не съм видял да са подхвърлени пари, добави той.

Заради това, че Стойчо е снимал клипа с Мартин Камбуров, е бил задържан.

„Два часа след инцидента ме извикаха като свидетел. Отидох, за да кажа какво съм видял. За мое огромно учудване началникът г-н Симов, каза „А ето го. Щом се вживява като репортер, задръжте го!“, разказва мъжът, станал свидетел на инцидента с Мартин Камбуров. 

„Четирима души станаха свидетели. Не съм обиждал никой“, заяви Андреев.

„Наложена ми е минимална глоба - 100 лева за хулигански прояви. Обжалвам я“, добави той.

„Те без ситуация направиха проблем. Това е по-лошо от тоталитарния режим“, каза дама, станала свидетел на разправията. 

Образувано е бързо производство. До 5 години затвор заплашват Мартин Камбуров.

 


В категории: Пловдив