Почнаха местните избори в Бургас! Табаков захапа ГЕРБ за ченгеджийски похвати и цензура

Ясно е, че мнозинството общински съветници са “маши”, но скоро наистина ще вадят само въглени, предупреди той


Две докладни записки на общинския съветник не били вкарани в дневния ред, зад което той видя грубо отношение към опозицията

Броени часове след приключилия евровот в Бургас, бе даден стартът на предизборната кампания за местните избори. В Общинския съвет силно замириса на избори, които се оформят доста ожесточени. 

  На днешната сесия на местния парламент, още в самото начало, общинският съветник Живко Табаков от Партия Движение България на гражданите, обвини тоталното мнозинство на ГЕРБ в цензура. Причината бе, че две негови докладни записки не са включени в дневния ред - тези за подмяна на осветлението по крайбрежната алея на Бургас, както и избор на временна комисия за изработване проект на наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура и гаранциите при строителството им на територията на община Бургас.

Живко Табаков направи предложение те да влязат още сега в дневния ред, но му бе отказано. Минути след това Табаков напусна залата обиден и обяви, че в нагласени сценарии няма да участва. 

"Все е било цензура и ченгеджийски похвати, но днес ГЕРБ стигна апогея си. Две мои важни докладни записки не влязоха в дневния ред под претекст, че са изпратени за становище до администрацията на Община Бургас. С едното предложение настоявах за подмяна на осветлението по Крайбрежната алея в Морската градина, а с другото - изготвяне на Наредба, касаеща техническата инфраструктура. Важни докладни.  При подготовката на първата докладна проведох няколко консултации с представители на администрацията, включително и с г-жа Чанка Коралска, зам.-кмет по строителството. Сега не ми е известно какво трябва да се случи - г-жа Коралска да изготви становище на собственото си становище ли? Ясно е, че мнозинството общински съветници са “маши”, но скоро наистина ще вадят само въглени", коментира общинският съветник.

Табаков ясно се откроява като един от опозиционерите в този ОбС, чийто мандат е на изчерпване. Той влезе с групата на Реформаторите, която се разпадна преди две години. СДС гласува неизменно с ГЕРБ, както е от самото наало през 2015 г. Табаков се обяви именно в опозиция на това мнозинство още тогава, но през последната година е особено ожесточен. По всичко изглежда, че наесен той се готви да бъде видян не просто в нечия листа за съветник, но и като кандидат за кмет, който е срещу статуквото от последните три мандата. Подобни изяви ще зачестят на сесиите през юни и юли, както и през август, ако се наложи съветниците да се събират изънредно.


 


В категории: Политика