Сигнал до Флагман.БГ: Велостоянките в Бургас – проектирани грешно, не се ползват по предназанчение

Този вид заключване, независимо дали на предна или задна гума, е опасен – джантата се сваля за секунди, а велосипеда бива откраднат


За заключване трябва да се ползва рамката на колелото, а не каплата, коментира наш читател

Отредените за заключване на колела велостоянки в Бургас са неизползвами и опасни. Това пише в сигнал до Флагман.БГ нашият читател Николай А., който ни изпраща снимки и в писмо обяснява точно какъв е проблемът. Често той забелязвал как опитни колоездачи заключват велосипедите си не по очаквания начин – в рамките, определени за гумата, а към носещото желязо.

„Проблемът е следния – модерните велосипеди са направени по такъв начин, че целите джанти да се свалят за секунди. Това е с цел удобство. Затова, когато оставяте колелото си на публично място, се налага то да бъде заключено за рамката, а не за каплите. Тъкмо това обаче е невъзможно в Бургас”, обяснява нашият читател.

В действителност отредените за велопаркинг места в града са проектирани по такъв начин, че да се заключват през гумите на колелото. А това създава опасност от кражби и затова хората не ползват по предназначение велостоянките, коментира още Николай А.

В галерията: Снимка на правилния вид на местата за заключване на велосипеди, според нашия читател

Изпращайте и вашите сигнали до Флагман.БГ на нашата официална страница във Фейсбук, на електронната ни поща [email protected] или в рубриката ни ВАШИЯТ СИГНАЛ ДО ФЛАГМАН.БГ

 




В категории: Бургас