Днешната програма от петия кръг в Лигата на нациите предлага общо 10 мача в три от дивизиите. Още тази вечер можем да станем част на развръзка в част от групите. Най-интересно със сигурност ще е в Лига "А", където до момента се получиха доста неочаквани резултати. 

В група 1 лидерът Дания ще гостува на Хърватия и при победа ще си гарантира първото място в крайното класиране. "Ватрените" ще търсят задължителен успех, за да свалят "червения динамит" от върха преди последните двубои. В другия мач Франция посреща Австрия в опит да се измъкне от дъното в подреждането. "Петлите" имат само 2 точки и рискуват да изпаднат в по-долната Лига "В". 

В група 4 води Нидерландия. Довечера "лалетата" ще гостуват на Полша и евентуална победа на 90% ще ги бетонира на първото място. Амбиции за първото място има и Белгия. "Червените дяволи" ще са домакин на Уелс и трябва на всяка цена да спечелят, за да запазят интригата преди прекия двубои с Нидерландия в Амстердам след три дни. 

В група 1 на Лига "С" Турция е с пълен актив от 12 точки и голова разлика 14:0. Дори равенство в домакинството на Люксембург ще е достатъчно на състава на Щефан Кунц да си гарантира първото място. В другата среща Литва излиза във Вилнюс срещу аутсайдера Фарьорски острови. 

Ситуацията в група 3 е сходна. Лидерът Казахстан е домакин на Беларус и ако спечели, няма как да бъде свален от първата позиция. На второ място е тимът на Словакия, който посреща Азербайджан.

В група 1 на Лига "D" без конкуренция до момента е Латвия. Латвийците са с пълен актив от 12 точки, а довечера ще приемат в Даугава втория Молдова, който се нуждае от задължителна победа, за да запази крехки шансове за първото място. Домакините ще са доволни и на равенство. В дербито на дъното Лихтнещайн ще е домакин на Андора.