Нидерландия посреща съседите си от Белгия в решаващ мач за първото място в група 4 на най-силната дивизия в Лигата на нациите. "Оранжевите" ще финишират на върха дори и при равенство или загуба с по-малко от три гола. 

През юни двата отбора се изправиха един срещу друг в Брюксел и "лалетата" постигнаха гръмка победа с 4:1. Тимът на Луис ван Гаал не изпусна лидерската позиция и в следващите мачове, в които загуби точки само в домакинството на Полша (2:2). Белгийците пък сбъркаха срещу Уелс в Кардиф (1:1) и днес се нуждаят от успех с поне три гола разлика, за да се класират за Финалната четворка на турнира.

Нидерландия е без контузените съотборници в Барселона Мемфис Депай и Френки де Йонг. Ван Гаал е предприел 4 промени в състава в сравнение с визитата във Варшава. В халфовата линия се появяват Мартен де Роон, Дейви Клаасен и Стивън Бергхаус. Коди Гакпо остава на пейката, а в предни позиции започват Стивън Бергвайн и Винсент Янсен.

𝗢𝗨𝗥 𝗕𝗢𝗬𝗦 vs Belgium! 💥🇧🇪#NationsLeague #NEDBEL pic.twitter.com/RdFcNg2Zd6

— OnsOranje (@OnsOranje) September 25, 2022

Тиери Анри, който води белгийците вместо наказания Роберто Мартинес, пуска по левия фланг Тимоти Кастан на мястото на Яник Ферейра-Караско, а на вратата застава Амаду Онана. Младият страж на Евертън игра едно полувреме в първия мач между двата тима, когато дебютира за националния отбор. Капитанът Еден Азар, Миши Батшуай и Кевин Де Бройне са тримата в атака за гостите.

The 1️⃣1️⃣ Devils for the Derby der Lage Landen! ⚔️ #SelectedbyPwC #NEDBEL #DEVILTIME pic.twitter.com/do0z28FA7E

— Belgian Red Devils (@BelRedDevils) September 25, 2022