Арсенал приема Ливърпул на „Емиратс“ в голямото дерби от десетия кръг на Премиър лийг. „Артилеристите“, които имат седем победи и едва една загуба от началото на кампанията, бяха лидер в класирането преди началото на кръга, но вчера шампионът Манчестър Сити ги измести от първото място и вече има две точки аванс, но и мач повече. Мърсисайдци са на цели 11 точки зад днешния си съперник. „Червените“ имат едва две победи в първенството до момента, а в последните си две срещи записаха равенства.

Арсенал е в серия от осем поредни домакински победи във всички турнири. „Артилеристите“ обаче имат само един пълен успех в последните 14 мача в Премиър лийг срещу Ливърпул.

Мениджърът на домакините Микел Артета е направил една промяна от дербито с Тотнъм от миналия кръг на Премиър лийг. Такехиро Томиясу започва за първи път във Висшата лига от началото на този сезон. Той заменя на левия бек Олександър Зинченко, който не е в групата за днешния двубой.

The Arsenal 🔴⚪️ pic.twitter.com/OCCOhIasUW

— Arsenal (@Arsenal) October 9, 2022

Юрген Клоп отново залага на променената схема, която използва за първи през седмицата в двубоя с Глазгоу Рейнджърс от Шампионската лига. Германецът отново започва с четирима нападатели в лицето на Мохамед Салах, Диого Жота, Дарвин Нунес и Луис Диас. В сравнение с двубоя с Брайтън промение са три – Нунес, Жота и Диас започват вместо Фабиньо, Фирмино и Карвальо.

A look inside our dressing room 👀#ARSLIV pic.twitter.com/PzFjCf1Y24

— Liverpool FC (@LFC) October 9, 2022

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Томиасу, Партей, Джака, Сака, Йодегор, Мартинели, Жезус

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Хендерсън, Тиаго, Салах, Нунес, Жота, Диас

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

Снимки: Gettyimages