Сблъсъкът от Премиър лийг между Арсенал и Ливърпул беше акцентът в поредното издание на “Контра” - дискусионното предаване на Sportal.bg и Sportal TV за европейски футбол. С успеха си с 3:2 лондончани продължават да са на върха и е логичен въпросът дали те вече могат да се считат за конкуренти на Манчестър Сити за златните медали.

Журналистите Даниел Любомиров, Васил Сумрачки, Красимир Гълъбов и Радослав Стойков обсъдиха случилото се на Острова през уикенда, като обърнаха внимание и на факта, че Ливърпул като че ли вече няма шансове за първото място.

В същото време успехи записаха Сити, Челси и Манчестър Юнайтед.

В Италия също имаше дерби, но Ювентус разочарова тотално и беше надигран от Милан с 2:0. Това като че ли окончателно убеждава, че отборът няма да успее да разгърне потенциала си при треньора Масимилиано Алегри.

За голяма битка се подготвят и в Ла Лига, където в края на седмицата е Ел Класико. Седмица преди сблъсъка и Реал Мадрид, и Барселона не блеснаха с кой знае какво и записаха минимални победи от по 1:0. Интересно е кой от двата отбора изглежда по-подготвен за най-важната среща в испанския футбол.

Интересно беше и в Бундеслигата, където Байерн (Мюнхен) не успя да удържи аванс от 2:0 над Борусия в Дортмунд. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.